Från koncept till nyckelfärdig butiksinredning

Accretio skapar butiksinredningar för alla branscher. Extra väl representerade är vi inom Optik, Sport och VVS, men vi har exempelvis också arbetat inom Hemelektronik och Livsmedel/Tobak. Vi har färdiga system som vi enkelt kan anpassa för era behov - men vi kan också ta fram ett helt nytt koncept från scratch. 

Ni har en idé, och vi har verktygen att förverkliga den. Från ritbordet, genom produktion och till en nyckelfärdig lösning! 

 

Butiksinredning för Optiker

Accretio har sedan starten 1988 varit ledande i Sverige när det gäller butiksinredningar för optikbranschen. Det gör att vi har en oslagbar expertis när det gäller såväl funktionalitet i butik och bakutrymmen, och framförallt - hur man på bästa möjliga sätt exponerar bågar. 

Vi kan såväl erbjuda färdigutvecklade system som skräddarsydda lösningar för just er verksamhet. Nedan kan ni se några exempel på butiker som vi har byggt. Kontakta oss gärna för fler bilder och referenser!

 

Optikern på Väla

Optikern på Väla är beläget i köpcentrumet Väla Centrum strax utanför Helsingborg. Butiken är en av de butiker som säljer flest solglasögon per år i Sverige. I detta projekt använde vi vårt egendesignade system Columna som utgångspunkt, och gjorde flera specialanpassningar vad gäller höjd och antal bågar. För solglasögonen integrerade vi en låsbar lösning. Columna anses av många vara den optimala lösningen för exponering av solglasögon; bågen sitter stadigt och belyses såväl bakifrån som framifrån vilket framhäver bågens design på ett fördelaktigt sätt. 

Vi koordinerade också en totalentreprenad med ombyggnad av lokalen samt bakutrymmen, golv, undertak och belysning. 

Frame

Systemet vi använde i detta projekt är Frame, som består av en ram där bågarna vilar på två transparenta akrylpinnar. Bågarna är belysta bakifrån med hjälp av en ljuslåda samt framifrån (från taket) med spotlights. Frame ger en lätt känsla i butiken och framhäver såväl solglasögon som glasögon på ett ypperligt sätt. I butiken finns också en säljstation med lådor, där personalen på ett avslappnat sätt kan hjälpa kunden att testa bågar.

Fristående och låsbar glasmonter för solglasögon. Praktisk, säker och säljande förvaring!

Fristående och låsbar glasmonter för solglasögon. Praktisk, säker och säljande förvaring!

Butiksinredning för Sportbutiker

Accretio har tagit fram flera skräddarsydda koncept för såväl kedjor inom sportbranschen som för fristående sporthandlare. Vi har koordinerat totala ombyggnationer av butiker på över 1000 kvadratmeter, inklusive golvläggning, undertak, skyltfönster samt belysningslösningar. Från koncept på ritbordet till färdig butiksmiljö med exponering av allt från skor till skidutrustning och integrerade cykelverkstäder. Möjligheterna är oändliga.

Se några av våra färdigställda projekt nedan. Kontakta oss gärna för mer information.

Sportex

Sportex ägdes tidigare av Sjunde AP-fonden, och hade en ambitiös expansionsplan som omfattade i stort sett alla större städer i Sverige. Butikerna var ofta på över 1000 kvadratmeter och saluförde de främsta sportartiklarna inom varje enskilt segment. Varumärket var sprunget ur cykelsporten, varför alla butiker hade en egen cykelverkstad med reparation på plats och försäljning av alla tänkbara cykeltillbehör. Merparten av Sportex butiker köptes under 2008-2009 upp av två andra stora kedjor.

Accretio koordinerade hela byggnationen av butikerna, från framtagande av unikt koncept till entreprenad och montering. Nedan kan ni se bilder från Sportex Stora Bernstorp. Förstora genom att klicka på bilderna. 

Sportringen

Sportringens nisch har alltid varit att sammanföra lokala, starka sporthandlare med varandra för att gemensamt göra inköp och marknadsföra sitt sortiment. Accretio har byggt ett stort antal butiker för olika fristående handlare inom Sportringen. Nedan kan ni se bilder på inredningen i butiken Sportringen Mellerud. 

Butiksinredning för Elektronikbranschen

Här visar vi ett koncept som vi levererat till Neys Digital, är en one-of-a-kind företagsleverantör av premiumlösningar för elektronik. 

Butiksinredning för Godis- och Tobaksaffärer

De butiker vi visar upp nedan är belägna nära den norska gränsen vilket ställer höga krav på mängden varor som kan exponeras samt logistik och hanterbarhet för såväl kunder som personal. Den norska gränshandeln lockar dagligen många tusentals norska konsumenter och genererar stora försäljningsvolymer. 

Butiksinredning för Golfbutiker

Här har vi valt att visa upp ett inredningskoncept som vi tagit fram specifikt för golfbutiker. Som alltid när det gäller de koncept vi visar upp, så kan vi skräddarsy koncept och olika delar just för ert varumärke och sortiment. Vi vill gärna uppmärksamma er på den stilrena exponeringen av golfklubborna såväl på väggpaneler som i fristående produktställ.